Водопад „Полска Скакавица“

  • Polska-skakavica-1
  • Polska-skakavica-2
  • Polska-skakavica-3
  • Polska-skakavica-4
  • polska-skakavica-5
  • polska-skakavica-6

След като тази зима беше учудващо мека решихме, че е време да тръгнем по водопадите още рано-рано. Решихме да посетим „Полска Скакавица“ през март, надявайки се, че водопадът ще е пълноводен и въпреки че зеленина ще липсва, ще се насладим на една ранно пролетна феерия, изрисувана от майката природа. За наше щастие не съжалихме нито за момент.

Околността на водопада е приказно красива дори и през месец март – пред очите ни се разкриваха изключително пъстри и обширни гледки, каращи човек да се почувства все едно е в знаменитото Графство от „Властелинът на пръстените“ на Толкин. Гарантирано всеки посетител на този природен феномен няма да остане безразличен към красотата на природата в и около водопада. Всъщност, самият водопад ни изненада положително с височината си (очаквахме да е доста по-нисък). Растителността около него тепърва започваше да се пробужда, но въпреки това вече се наблюдаваше така приятния зелен мъх по скалите. Също така е редно да знаете, че можете да се насладите на красотата на „Полска скакавица“ от три различни места. Едното е в самото село, откъдето можете да стигнете до горния ръб, съвсем различна гледка се разкрива в подножието на водопада, а една скрита пътека ще ви изведе до неговата сърцевина, където ще може да усетите пълната му мощ. Този път обаче е кален и ако сте с най-хубавите си обувки не ви го препоръчвам. И трите гледки обаче са несравними и показват в различни перспективи към този природен феномен.

До водопада се стига сравнително лесно – ако имате автомобил просто трябва да стигнете до едноменното село и или да паркирате в началото на черния път или да карате до неговия край, откъдето буквално ви делят 5 минути от водопада. За да не става объркване искам да разясня, че водопадът се намира в самото село, а до долната му част може да се стигне за 5-10 минути, като поемете на дясно към коритото на реката след първото възможно разклонение. За съжаление липсват табели, а понякога местното население може да ви даде доста противоречива информация.

След като посетите водопада не пропускайте да се разходите из местността за още около час-два и не пропускайте шанса да хапнете прясно изловена, изчистена и сготвена риба в местната гостилница. Със сигурност това ще бъде един прекрасно уплътнен ден сред чудесата на българската природа.

Place Categories: ТуризъмPlace Tags: Водопад

Напишете Вашето Мнение

You must be logged in to post a review.

Report this?

Claim Listing

What is the claim proccess?

Защита от Спам
captcha image

За Местенца

Създадохме Местенца, за да съберем на едно място интересни места в България - клубове с хубава музика, места за еко-туризъм, хижи, скрити от централните улици хубави ресторанти - всичко, което хората биха искали да споделят с другите!

Гаранция за Точност

Правим всичко по силите си, за да проверим точността на всяка публикация. Не можем да бъдем държани отговорни за публикации, направени от потребители. Важно: Адресите на картите са приблизителни