Екопътека Бели Искър

  • beliiskar1
  • beliiskar2
  • beliiskar3
  • beliiskar4
  • beliiskar5
  • beliiskar6

Едно приятно предложение за уикенда ви предлагаме днес. Само на 70 км разстояние от София ви очаква прелестната красота на Рила. За днешния маршрут не е необходимо да правите каквито и да било усилия, да изкачвате върхове и да се изморявате с трудни туристически преходи. Река Бели Искър ще освежи сетивата ви, и дали от чистия въздух, от който сте отвикнали, дали от аромата на дъхавите летни цветя или от звука на ромолящата вода, ще се почувствате като омагьосани. Прекрасните, редуващите се пред вас пейзажи вече няма да са само част от десктопа на компютъра ви. Този път те ще са истински и ще ви изглеждат дори нереално красиви. Пълен релакс и откъсване от забързаното ежедневие ще постигнете само час след напускането на столицата.

До екопътека Бели Искър се стига като се премине през центъра на град Самоков и се поеме по пътя за едноименното село. След като излезете от града, ще стигнете до разклонение с два пътя. Тръгнете по десния, той води към село Бели Искър. На 9 км разстояние от града, след като преминете през селото, ще видите началото на прекрасната пътека, която се извива успоредно на течението на реката. Спирате на паркинга пред бариерите и продължавате разходката пеша. Степента на трудност на прехода, както вече споменахме е лека, пътеката е подходяща и дори за съвсем малки деца. Това е екопътека от затворен тип, прави пълен кръг и има обща дължина 7 километра. На всеки етап можете да спрете и поседнете на своята полянка край реката. Полянките са много и всяка е различна и очарователна. През уикендите в района има много туристи, но това няма да ви попречи да се усамотите. Ромонът на речната вода ще заглушава речта на съседите, организирали своя пикник близо до вашето местенце, а обилната горска растителност ще ви обгражда плътно.

След почивката можете да продължите разходката. Децата ви ще се забавляват да преминават по 13-те дървени мостчета по реката, ще научат интересни неща за планината от информационните табели, ще поритат топка или поиграят федербал, ще берат планински цветя и гонят пеперуди. А гъстата сянка на вековната борова гора ще ви разхлади в летните жеги. Ще забравите за битието, ще се заредите с положителна енергия!

 

Place Categories: ТуризъмPlace Tags: екопътека, рил and самоков

Напишете Вашето Мнение

You must be logged in to post a review.

Report this?

Claim Listing

What is the claim proccess?

Защита от Спам
captcha image

За Местенца

Създадохме Местенца, за да съберем на едно място интересни места в България - клубове с хубава музика, места за еко-туризъм, хижи, скрити от централните улици хубави ресторанти - всичко, което хората биха искали да споделят с другите!

Гаранция за Точност

Правим всичко по силите си, за да проверим точността на всяка публикация. Не можем да бъдем държани отговорни за публикации, направени от потребители. Важно: Адресите на картите са приблизителни