Ресторант Манастирска Магерница

  • manastirskamgernica1
  • manastirkamagernica2
  • manastirskamagernica3
  • manastirskamagernica4
  • manastirskamagernica5
  • manstirskamagernica6

В градината, под манастирската лозница ще ви бъде прохладно в летните жеги, а вътре: уютно, приятно и удобно по всяко време на годината. На тиха улица в центъра на София ще откриете това прекрасно заведение, което можем да опишем с една дума като: автентично. Интериорът на ресторанта е в традиционен стил: плетени покривки, грънци, менци и старинни инструменти го красят. Дървените етажерки с отлежало вино, огнищата с въртящо се чеверме, звънците-лопатари, тъканите черги и носиите по стените ще ви напомнят за стари времена. От вратата ще ви посрещнат с традиционен ритуал: ще ви поднесат хляб, сол и хайвер от грис за „Добре дошли!”.

Менюто е в пълен синхрон с интериора. Преобладават традиционни ястия, описани с много чувство за хумор.  Изобщо тук менюто не бива да се връща, защото: е много дълго и разнообразно и, още, защото: може да се превърне в интересно четиво. Освен, че ще ви трябва доста време, за да го проучите, и най-накрая да изберете най-отговарящите на вкуса ви традиционни български манджи, в него ще намерите още и: анекдоти и рецепти, а ще получите в добавка още и: интересна информация за фолклора в българската кухня. След изброените характеристики на въпросното меню, става ясно, че е абсолютно невъзможно, съставът му да бъде възпроизведен в няколко думи. Затова и предпочитаме да споменем само няколко интересни находки. Те ще ви подскажат какви кулинарни изкушения предстои да изпуснете, ако не посетите този чудесен ресторант. Любопитни предизвикателства се крият зад заглавия като:Попадийска вечеринка” и „Заек с изтекъл ловен билет”, „Жарени щастливци кацнали на златни филийки”. Какво съдържат ястията: „На зетя от тъщата”, „Рибена саламура от отец Георги от Капиновския манастир”, „Гложена мора от отец Панкратий”,Мързелива колибарска гозба” иДрусано месо на мъжко коляно”, можем само да гадаем. Едно е ясно: настроението е иронично-саркастично и много подхожда на вечно актуалната обстановка в страната ни. Ако желаете да запознаете гостите си – чужденци с типичните ни балкански нрави, това е мястото. Не обещаваме, че ще разберат шегите, но много от тях ще се смеят от сърце. Ако не те, поне вие ще се посмеете добре.Заповядайте! И не забравяйте да направите предварително разервация, защото желаещите са много!

 

 

 

Place Categories: Заведения and РесторантиPlace Tags: , майтап and смях

Напишете Вашето Мнение

You must be logged in to post a review.

Report this?

Claim Listing

What is the claim proccess?

Защита от Спам
captcha image

За Местенца

Създадохме Местенца, за да съберем на едно място интересни места в България - клубове с хубава музика, места за еко-туризъм, хижи, скрити от централните улици хубави ресторанти - всичко, което хората биха искали да споделят с другите!

Гаранция за Точност

Правим всичко по силите си, за да проверим точността на всяка публикация. Не можем да бъдем държани отговорни за публикации, направени от потребители. Важно: Адресите на картите са приблизителни