ресторант „Езерото”

  • ezeroto1
  • ezeroto2
  • ezeroto3
  • ezeroto4
  • ezeroto5
  • ezeroto6

 В село Костенец, на разстояние 80 километра от София и на шест километра от едноименния град, се намира ресторант „Езерото”. Съвсем отговорно можем да кажем, че това е едно изключително местенце: красиво, природно, подходящо за почивка и вкусен обяд или вечеря. Ресторантът е разположен до естествено езеро, сред живописна природа, в полите на Рила планина. Великолепният пейзаж може да бъде чудесен фон за вашето семейно тържество. Непременно посетете този ресторант!

Неслучайно започнахме с това, че заведението се намира в село Костенец, а не в град Костенец, тъй като би могло да се получи объркване. Ако се движите по пътя от София, преминете през град Костенец, продължете направо и следвайте табелите. Местността, в която е разположен ресторантът се нарича “Вили Костенец”. Пред заведението има паркинг за около 40-50 автомобила. Ресторантът е част от едноименния хотелски комплекс, който включва още: спа център с лековита минерална вода и три басейна, подходящи за плаж. Терасата около басейните е обзаведена с чадъри и шезлонги, които можете да ползвате безплатно, ако сте отседнали в хотела. След разходка до близкия Костенски водопад, или след като сте завършили със слънчевите или минералните бани, поседнете в ресторанта. Интериорът му напомня на ловен дом. Стените са боядисани в оранжево, декорирани са с облицовка от камък и дърво. Огънят в уютната камина ще ви стопли през студените сезони. Рога от елен, колело от каруца, прозорчета с витражи са малките детайли, които правят интериора неповторим. Дървената мебел е в перфектно съчетание с тях. Залата е оборудвана с два големи телевизионни екрана, на които можете да гледате музикални клипове.

Отвън, на терасата, над самото езеро цари друга атмосфера. Очарованието на природата, естествената красотата на кристалната вода, в която плуват патици, ще отморят сетивата ви. Ромонът на водата от водопадчето и зеленината наоколо ще ви заредят с позитивна енергия. Докато правите своя избор от разнообразното меню, децата ви ще се забавляват, разглеждайки животните в зоокъта или ще поиграят на детската площадка. Ще могат да видят отблизо зайче и сърничка, фазани и други птици. Менюто е съставено предимно от български специалитети и такива, характерни за кухнята на Костенец. Препоръчваме ви прясна, току-що уловена пъстърва на скара.

Ако пък искате да продължите с туризма, близо до ресторант „Езерото” се намират изходните пунктове за хижа Гургулица и Скаловитски водопад, хижа Белмекен, върховете: Мусала, Заврачица и Мальовица.

Place Categories: Заведения and РесторантиPlace Tags: езеро, зоокът and Костенск

Напишете Вашето Мнение

You must be logged in to post a review.

Report this?

Claim Listing

What is the claim proccess?

Защита от Спам
captcha image

За Местенца

Създадохме Местенца, за да съберем на едно място интересни места в България - клубове с хубава музика, места за еко-туризъм, хижи, скрити от централните улици хубави ресторанти - всичко, което хората биха искали да споделят с другите!

Гаранция за Точност

Правим всичко по силите си, за да проверим точността на всяка публикация. Не можем да бъдем държани отговорни за публикации, направени от потребители. Важно: Адресите на картите са приблизителни