Пицария Мамма Миа – Лозенец

  • mamamia1
  • mamamia2
  • mamamia3
  • mamamia4
  • mamamia5
  • mamamia6

Тази пицария е различна от останалите. Пицата в ресторант „Мама Мия-Лозенец“ е може би най-вкусната в цяла София. Добре препеченото тънко тесто е гарнирано с богат пълнеж. Поръсено е с обилно количество сирена и запечено във фурна на дървени въглища. Резултатът е хрупкава вкусотия, която нямате търпение да изчакате да изстине. 

Тиха уличка, с надвиснали ароматни липи е приютила тази уютна пицария. Можете да хапнете отвън, на дървените пейки, под чадърите, или да се настаните вътре. Салонът е разделен на различни кътове, обзаведени с дървени мебели в различни стилове. Всеки може да си избере свое кътче, отговарящо на характера и настроението му. Независимо дали сте избрали сепаре над пещта, или сте се настанили в кътчето със стилна мебел и фенери от ковано желязо, навсякъде ще се чувствате уютно. Стените са боядисани със стуко венециано, а красивите авторски акварели по стените допълват артистичното въздействие.Пещта е в центъра на вниманието не само, защото в нея се приготвят невероятно вкусните пици, но и защото е красиво декорирана с камък и рустикално дърво, и е поставена буквално в самия център на залата.

Още от вратата ще ви посрещнат винаги усмихнатите и светкавично бързи сервитьорки. Не забравяйте да си направите предварителна резервация, особено през уикенда и вечер, тъй като по това време потокът от изгладнели любители на италианска кухня към “Мама Мия – Лозенец“ е особено голям.

Сядате, настанявате се удобно и …. Поръчвате повече, отколкото можете да изядете. Не можете да устоите и поръчвате не една, а няколко любими пици, тъй като не можете да се спрете само на една. Дали да вземете „Фунги е фунги” с букет от ароматни пресни гъби: печурки и манатарки, гарнирани с кашкавал, домати и подправени с риган и зехтин, или пък пица „Куатро фромаджи”, която съдържа сирене „Ементал”, кашкавал, пушено сирене, сирене „Крема“, домати, риган и зехтин? Изборът е наистина труден. Поръчвате и допълнително пармезан, моцарела, или каквато и да е друга добавка по ваше желание. Така имате възможност да направите и без това уникалната пица, още по-неповторима на вкус. В ресторанта се предлагат и други класически италиански ястия като: полента, или преведено на български: „качамак”. Тук той се приготвя със сирене горгонзола и кашкавал, с бекон или с луканка. Спагети, фарфали, равиоли, талятели, с различни вкусни сосове също ще ви изкушат. Ако все още имате сили за десерт, ви препоръчваме пана кота и сладоледени еклери. Да ви е сладко!

 

Place Categories: Заведения and РесторантиPlace Tags: , паста, пица and ресторант

Напишете Вашето Мнение

You must be logged in to post a review.

Report this?

Claim Listing

What is the claim proccess?

Защита от Спам
captcha image

За Местенца

Създадохме Местенца, за да съберем на едно място интересни места в България - клубове с хубава музика, места за еко-туризъм, хижи, скрити от централните улици хубави ресторанти - всичко, което хората биха искали да споделят с другите!

Гаранция за Точност

Правим всичко по силите си, за да проверим точността на всяка публикация. Не можем да бъдем държани отговорни за публикации, направени от потребители. Важно: Адресите на картите са приблизителни