La bottega

  • labottega1
  • labottega2
  • labottega3
  • labottega4
  • labottega5
  • labottega6

Чухте ли вече за италианския ресторант-бутик в квартал ”Лозенец”? Прекрасният малък, кокетен салон, с тераска, декорирана в стила на импресионизма, чака да го откриете. Това романтично ресторантче ще ви очарова още с първата хапка. В същност, ще ви очарова веднага, щом го зърнете. Кухнята е авторска, италианска, истинска. Вината са предимно сицилиански. Интериорът е свеж, модерен, но и уютен в същото време. Labottega– едно място, особено подходящо за романтичен обяд или вечеря.

На улица „Милин камък”, в долната част на квартал „Лозенец” се намира този възхитителен сицилиански ресторант. Разположен е непосредствено до Търговската гимназия. Нека започнем деня с кафе на терасата. Тук то е истинско, силно еспресо, сервирано в малка чашка, както се полага. Сладкишите са домашни, традиционни, топли и ухаещи прекрасно. Предястията, или казано на италиански: ”антипасти” са разнообразни и приготвени от биологично чисти продукти. Произведени са в малка италианска екоферма. Можете сами да направите своето плато от сурови сирена, като ги изберете направо от витрината. Пастата, ризотото и пиците са автентични. Вкусът на всяко ястие е натурален и различен. Пиците и фокачите са с тънко, хрупкаво тесто, перфектно запечени. Не са забравени и любителите на морски дарове. Те могат да избират между хрупкави калмари, октопод, задушен в бяло вино, с гарнитура от чери домати, или печен на скара, със сос салморильо. Любознателните гурмани ще останат очаровани от сицилианската скара. Специалните наденички и  сицилианските кюфтета ще бъдат върховната изненадата за тях. Може би е време за чашка ликьор лимончело или амаро аверна? Или пък ще предпочетете чаша истинско лате макиато, капучино или топло мляко с разтопен шоколад? Завършете вълнуващото си гурманско изживявяне с шоколадово фондю, гарнирано с марципанени бонбони и плодове. На тръгване непременно си купете истинско кафе и домашно приготвени сладкиши за вкъщи.

Разгледахте ли живописната, ръчно изработена сицилианска керамика, подредена по етажерките? Непременно си изберете и си подарете някой прекрасен аксесоар. Той ще внесе атмосферата на слънчевия италиански юг в интериора ви и ще ви напомня за неповторимото кулинарно изживяване в прекрасната Labottega!

 

Place Categories: Заведения and РесторантиPlace Tags: бутик, вино, Сицилия and юг

Напишете Вашето Мнение

You must be logged in to post a review.

Report this?

Claim Listing

What is the claim proccess?

Защита от Спам
captcha image

За Местенца

Създадохме Местенца, за да съберем на едно място интересни места в България - клубове с хубава музика, места за еко-туризъм, хижи, скрити от централните улици хубави ресторанти - всичко, което хората биха искали да споделят с другите!

Гаранция за Точност

Правим всичко по силите си, за да проверим точността на всяка публикация. Не можем да бъдем държани отговорни за публикации, направени от потребители. Важно: Адресите на картите са приблизителни