Ферма „Щраусово забавление”

  • fermastraus1
  • fermastraus2
  • fermastraus3
  • fermastraus4
  • fermastraus5
  • fermastraus6

Веселите птици ще ви посрещнат с празничен танц във фермата, близо до град Долна Баня. Забавление за малки и големи, празнична вечеря или обяд с екзотично щраусово месо и урок по биология ви предлагат там. Ферма „Щраусово забавление” се намира на 2 км от град Долна Баня, в посока село Пчелин и курорта Пчелински Бани. Можете да съчетаете посещението си с пътешествие до природната забележителност Костенски водопад или да посетите фермата на път за Боровец. Тя е разположена в местността „Панорамата” и е почти на еднакво близо както до ски центъра, така и до балнеологичния курорт.

Във фермата ще научите интересни факти за черните африкански щрауси, които се отглеждат там, за начина им на живот, за климата при който живеят и за това как те са се озовали в България. Ще можете да видите бебета – щраусчета, които далеч не са миниатюрни. Симпатичните любопитни птици дружелюбно ще ви разглеждат през цялото време, отдалечени само на една ръка разстояние от вас. Те ще ви позволят дори да ги погалите и собственоръчно да ги нахраните. Не се плашете, въпреки че някои от тях са високи почти 2,5 метра и тежат около 130 кг, те в същност са много общителни. Но не се опитвайте да ги ядосате, защото определено няма да успеете да им избягате. Тези толкова древни птици всъщност бягат със скорост 70 км в час.

След обиколката на фермата, съпроводена с интересна беседа, ще имате възможност да разгледате магазина и да си купите сувенири, направени от яйца, пера и щраусова кожа, както и козметични продукти, приготвени от щраусова мас. Ако сте направили предварителна заявка, ще можете да опитате вкусна пържола или омлет от яйце на гигантските птици. Ще се изненадате, колко полезно за диетата ви е щраусовото месо, изключително богато на протеини и бедно на мазнини. Ще научите как приготвено, то ще е най-вкусно. Накрая ще можете да си закупите яйце или месо от щраус. Приятно забавление!

 

Place Categories: АтракцииPlace Tags: , ферма, щрауси and яйца

Напишете Вашето Мнение

You must be logged in to post a review.

Report this?

Claim Listing

What is the claim proccess?

Защита от Спам
captcha image

За Местенца

Създадохме Местенца, за да съберем на едно място интересни места в България - клубове с хубава музика, места за еко-туризъм, хижи, скрити от централните улици хубави ресторанти - всичко, което хората биха искали да споделят с другите!

Гаранция за Точност

Правим всичко по силите си, за да проверим точността на всяка публикация. Не можем да бъдем държани отговорни за публикации, направени от потребители. Важно: Адресите на картите са приблизителни