Глинената къща в село Лещен

  • leshtenhouse
  • leshten_house

Ако сте гледали най-новия филм на Ники Илиев – „Чужденецът“, тогава със сигурност ви е познато живописното селце Лещен. Освен с новия български хит, селото се слави с красивата си природа и с една от най-нестандартните къщи за гости в страната ни – Глинената къща. Атмосферата в къщата пренася гостите в древността, защото е построена с първобитни материали – дърво, слама, глина. Къщичката е ниска и сякаш е сгушена в прекрасните Родопи. Интериорът е скромен, но за сметка на това има всички модерни удобства – кабелна телевизия, баня с тоалетна, широки легла.

Самото село също е интересно за разглеждане. Наричат го още „каменното село“, така че посетителите лесно могат да си представят, че с машината на времето са се пренесли в каменната ера. А като знаете колко вдъхновяващи са Западни Родопи, ще пожелаете да се разхождате и да се снимате постоянно!

В близост до Глинената къща се намират Роженският манастир, Мелник, Чекотинският манастир и много други. На 120 км разстояние пък се намира Кавала, Гърция.

Цената за наемане на цялата къща е 120 лева на вечер. Предлагат се и отстъпки за повече от 5 човека.

 

Place Categories: Къщи за гости and Туризъм

Напишете Вашето Мнение

You must be logged in to post a review.

Report this?

Claim Listing

What is the claim proccess?

Защита от Спам
captcha image

За Местенца

Създадохме Местенца, за да съберем на едно място интересни места в България - клубове с хубава музика, места за еко-туризъм, хижи, скрити от централните улици хубави ресторанти - всичко, което хората биха искали да споделят с другите!

Гаранция за Точност

Правим всичко по силите си, за да проверим точността на всяка публикация. Не можем да бъдем държани отговорни за публикации, направени от потребители. Важно: Адресите на картите са приблизителни