Йовковата къща – отдих по всяко време

  • jowkowa-kyshta
  • izgled
  • spalnq_green
  • spalnq_red
  • barbekiu

Ако е зима и сте премръзнали, изморени и прегладнели по лъкатушния път из Троянския Балкан, отбийте се в живописното селце с.Осъм. Карайте направо по главния път за селището Чифлик и ще откриете идеалното място за „паркиране“ на веселата компания и алкохолния багаж. Да, става дума за къщата за гости „Йовковата къща“.

Ще можете да се стоплите в механата с горяща камина и да си приготвите вкусна вечеря в обзаведената кухня, а после ще си починете в обширните спални…

…които са обагрени в различни цветове! ( и тоалетните до тях са в същите цветове).

Разбира се, може да се насладите и на прохладата на закритата градина през лятото, както и да си приготвите вкусна скара, защото има барбекю, а също и пещ.

Ако престоят в къщата не ви е достатъчен. може да посетите някои местности в района – например Орешака,или пък природонаучния музей в с.Черни Осъм, който се слави с богата колекция от препарирани животни. Троянският манастир е задължителен (независимо от сезона!) – все пак е трети по големина в България и (по мое лично мнение) е по-красив и спретнат от Бачковския манастир.

Можете да отскочите и до някоя механа от съседните къщи за гости – препоръчвам ви „Хитър Петър“, която е в типична битова обстановка. Разбира се, не е изключено и да се изкъпете в река Бели Осъм, стига да може да плувате :)

И все пак, нито текстовият, нито снимковият материал не са достатъчни за да опишат красотата и уюта на това забележително кътче. Уверете се със собствените си очи!

Place Categories: Къщи за гости

Напишете Вашето Мнение

You must be logged in to post a review.

Report this?

Claim Listing

What is the claim proccess?

Защита от Спам
captcha image

За Местенца

Създадохме Местенца, за да съберем на едно място интересни места в България - клубове с хубава музика, места за еко-туризъм, хижи, скрити от централните улици хубави ресторанти - всичко, което хората биха искали да споделят с другите!

Гаранция за Точност

Правим всичко по силите си, за да проверим точността на всяка публикация. Не можем да бъдем държани отговорни за публикации, направени от потребители. Важно: Адресите на картите са приблизителни